ARLA PROTEIN
Här har ni tips på en protein mjölkshake som innehåller 21g protein per flaska. Jag brukar dricka en till frukost och som mellanmål. I längden kan jag tycka att proteinpulver och proteinbars kan bli riktigt grått och tråkigt så det gäller ett variera och att prova nya saker.
Ingredienser i jordgubb&hallon: Mjölk, mjölkprotein, hallonjuice 3,2%, socker 1,5%, jordgubbspuré 0,4%, arom, laktasenzym, antioxidationsmedel(trinatriumcitrat), stabiliseringsmedel(pektin, karragenan). Mjölken är högpastoriserad.
Karragenan: ett proteinrikt ämne som utvinns ur de torkade rödalgerna Chondrus crispus och Gigartina mamillosa.
Pektin: ett gelébildande ämne som finns naturligt i bär och frukter, utvinns bland annat från citrusfruktskal.
Trinatriumcitrat: ett salt av citronsyra.
Laktasenzyn: ett enzym som är nödvändigt för nedbrytning och upptag av laktos.
Arom: används för att ge smak och doft åt livsmedel