Paulina Brodd
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Paulina Brodd

Inlagd i 8h på förlossningen

Tog den här bilden när jag var lite piggare, blev inlagd på sjukhus i söndags…Här är sammandragningarna på ca 20, som max var dom på ca 90.

Jag fick en blödning i söndags på morgonen. Jag kände ingenting alls, det gjorde inte ont. Jag märkte bara att det var blod överallt. Ställde mig i duschen medans min andra halva ringde förlossningen. Vi skulle åka in direkt så det gjorde vi.
När vi kom till sjukhuset blev jag uppkopplad på CTG, en maskin som mäter barnets hjärtslag och mina sammandragningar. På bilden så ser ni CTG-maskinen. Jag fick ligga med den i ca 2 h för att mäta av allt. 

När CTG var klart så gjordes en undersökning på magen och även en gynundersökning. ALLT såg bra ut MEN jag var hård på magen så det bestämde att jag skulle stanna under natten för obeservation.

Jag fick panik…ska jag stanna själv här?! Klockan är 15:00 och jag kom in 10:00, vänta lite jag har inte fått äta frukost och har inte ens någon väska med mig. JAG VILL INTE!!! Det var det första jag tänkte men barnet är prio så måste jag stanna så gör jag det.

Min sambo åkte hem med hunden och hade telefonen beredd ifall jag skulle ringa. Han kunde inte stanna eftersom hunden behövde honom. 

Jag gick ensam på förlossningen fick band och nål i handen, hörde barnskrik, andra förlossningar samtidigt som jag själv var irriterad, trött och hungrig. 

När klockan var 18:00 och jag hade varit på sjukhuset i 8 timmar så ville jag åka hem. Sjukhusmaten kunde jag knappt äta pgr av illamående, sjukhussängen var hemsk och rummet jag låg i gjorde mig deppig. Jag gick till min barnmorska och hon skickar in två läkare som kände på magen och frågade hur jag mådde. Jag nästan skrek TOOOPPPEN!!!! Äntligen blev jag utskriven…ringde hem och blev hämtad kort därefter.

Vi köpte hamburgare på vägen hem och jag drack en fanta exotic, behövde snabb energi omgående. När vi väl kom hem så låg jag i soffan och bara vilade, jag bara njöt av att få vara hemma.

Att inte vara förberedd på att något sånt här ska hända är jobbigt och stressande. Om 10 veckor är lilltjejen beräknad och nu ska vi vara ordentligt förberedda!

BB-väska ska packas, babyskyddet ska in i bilen allt ska vara klart denna vecka!
Jag mår bra nu och bebis mår toppen. Hennes hjärtslag låg mellan 140-156 hela tiden så det tyder allt mer på en flicka. 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons