Paulina Brodd
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träningstips

PT inom gravidträning @yessica_PT

Magen växer och växer, bebisen sparkar och ny känslor som jag aldrig känt dyker upp för varje dag som går. Allt är så spännande och mysigt!

Jag har tränat under graviditeten på gymmet så körde jag mina övningar, de övningar som jag alltid kört. Det gick bra och jag klarar av idag att utföra de mesta men det kommer inte vara så hela graviditeten eftersom magen växer.

Jag har träffat en PT på Sankt Jörgen sportclub i Göteborg som heter @Yessica_PT och är utbildad inom just gravidträning. Hon gav mig övningar som jag kunde utföra som gravid, övningar som funkar under hela graviditeten. Magen växer och det bästa är att köra övningar som funkar när magen är i vägen.

Tänk på att inte köra enbensövningar för att det kan belasta fel och ge framtida problem.

Börja inte göra övningar som är mer komplicerade än vad du kört tidigare.

Magen och bäckenbotten används när du föder ut barnet så det är till en fördel om man tränar dessa muskler. Tränar du magen eller bäckenbotten fel så kan du få problem framåt så ta hjälp av en PT som kan gravidträning för att slippa skador.

Kontakta gärna @Yessica_PT om ni har några frågor! Hon är PT och utbildad inom gravidträning, hon har själv barn och är väldigt motiverade och förstående!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons