Paulina Brodd
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

 Vad gör man när man inte har aptit? Om jag inte var gravid så skulle jag trycka i mig en proteinshake, enkelt, gott och mättande. Jag har valt att inte äta träningstillskott under graviditeten eftersom att jag inte vet hur det påverkar mitt barn.

Nu är jag i vecka 34 på lördag och har ingen aptit alls! Det kan bli knäckebröd hela dagen, apelsinjuice, vatten, te och isglass. Jag försöker äta små portioner hela tiden…

Jag vet att det är svårt att trycka i sig något bara, man mår ju skit. Det är lätt att tänka och säga till en gravid att dom ska äta men det är inte så lätt, no no no!

Min sambo får handla varannan dag, min lust till mat är på botten och min kropp vill bara äta vissa saker. Varje dag så varierar mitt behov. Här om dagen så fick jag gå från matbordet, jag klarade inte av doften av lagad mat. Jag hamnade i soffan med knäckebröd, vatten och en kopp te. Frågan är då om jag blir mätt? Ja det blir jag, men bara för stunden. Mina revben trycker ju så mycket så att att jag känner mig mätt fort fast jag inte är fylld med mat. 

Så mitt tips till er om ni har dålig aptit gravid eller inte. – Ät små portioner, handla hem mellanmål, ha iskallt vatten i kylen, ta en frukt med jämna mellanrum, ät varierat.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons