Paulina Brodd
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Min kropp efter förlossningen

 Jag är så fascinerad över hur kroppen klarar av en gravidiet och förlossning. Jag var gravid i 39 veckor + 1 dag och födde mitt barn på 6 timmar. Bilden till höger är precis i slutet på graviditeten och till höger är en bild tagen 6 veckor efter förlossningen.
Direkt efter att A kom ut ur min mage så tänkte jag inte på hur magen kändes eller såg ut. Efteråt var jag så trött, helt borta men ändå mer fokuserad än någonsin. Jag tog emot vår dotter för första gången, jag behövde ligga stilla när det gav sprutor nertill och sydde. Efter all den här smärtan som jag precis gått igenom så finns det inget värre eller gör det? Förlossningsmärta är inte densamma som att gör sig illa på något. När jag fick sprutor eller smärta under förlossningen så tänkte jag alltid likadant varje gång. Slappna av och andas, du klarar detta! Med en positiv inställning och min sambo som var min trygghet och motivation så klarade jag det.

Min kropp är större nu, rumpan, låren, höfterna och brösten. Jag tänker inte ställa mig på vågen för det spelar ingen roll vad jag väger, det viktiga är att jag äter nyttigt och ger A bröstmjölk. Skulle jag få för mig att mixa med min kost för att jag vill få tillbaka min kropp som den var tidigare så drabbas A av detta. Nu gäller det att ta den långa vägen och göra rätt för mig. Jag tänker träna rätt och äta nyttigt för att ta mig tillbaka. Jag vet hur min kropp var innan och ett perfekt mått på den är mina gamla kläder. Nu använder jag mycket lössittande kläder för att låta magen vila och gå tillbaka i lugn och ro. Det känns onödigt att köpa nya jeans etc jag har ju som mål att ta mig tillbaka och då behövs inga andra byxor.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons