BLOGGMENY
Okategorierat

Stark mage- tre övningar

I torsdags körde jag ett riktigt bra magpass! Nu efter graviditeten så fokuserar jag på att bygga upp min inre magstyrka väldigt mycket. Om jag blickar tillbaka till tiden innan jag var gravid så körde jag väldigt lite fokus på de inre magmusklerna, mest de yttre, raka och snedda. Nu har det blivit ändring på det.

Här har ni tre övningar som ni kan testa, försök att knip bäcken samtidigt som ni gör övningarna, det är bara att plus. Att knipa är något alla borde göra mer!

Hältouch- Ligg på rygg, ta upp benen med fötterna i marken. Ligg nu ner och nudda hälen med toppen av fingrarna. Om du vill ha mer effekt så flytta fötterna längre ner. Här ska du känna en aktivering i magen.

Cykeln- Här kommer vi verkligen känna att det bränner! Nu fokuserar vi på att köra långsamt och att inte stressa. -Ligg ner på rygg och ta upp benen i 90 grader. Lägg händerna i svanken och gå sakta ner med ett ben medans ena benet är kvar i 90 grader. Upprepa detta sakta upp och ner. Om magen inte klarar av detta så har ni fötterna i golvet istället för i 90 grader och drar ena foten längst golvet sakta upp och ner. Hur reagerar din mage på den här aktiveringen?

Tryck&knip- Bäckenbotten är väldigt viktigt att aktivera, här ska vi aktivera magen och bäcken samtidigt. Ställ dig på knäna och lägg handflatorna på en bänk,stol eller soffa(något som står stabilt). För att aktivera magen och bäcken så ska ni spänna bäckenbotten samtidigt som ni trycker handflatorna mot “bänken”. Klarar du av att stå i 10 sekunder? Upprepa detta och testa dig själv, känner du någon aktivering?

Annons

Lämna en kommentar