BLOGGMENY
Kost och ReceptPaulina Brodd

När kroppen inte orkar 

Sammandragningar kommer ofta i slutet av graviditeten. Nedre delen av magen blir stenhård och värker. Jag får sammandragningar när jag går i trappar, damsuger, går för fort, går i uppförsbacke, tränar osv. När min kropp blir belastad så spänner magen. 

Att magen drar ihop sig gör vardagen svår, man måste tänkta på att ta det lugnt! Jag var ute och gick med hunden och helt plötsligt så känner jag att magen drar ihop sig och då blir jag trött och måste stanna för att vila. När man är gravid så finns det inget att bevisa, du ska inte utmana ödet.  Lyssna på kroppen och vila!

Träning med tunga vikter är omöjligt för mig eftersom jag får ont i ryggen. Istället så har jag fixat lite material så att jag kan hålla igång hemma. Jag försöker stärka kroppen genom att träna med gummiband och min egen kroppsvikt. Sen är det väldigt skönt att simma, man får ta pauser och köra så gott man kan.

Träning är lämpligt det dagar man har ork och energi. Graviditeten tar extremt mycket energi så ät bra mat som kroppen får energi av! Om man ofta mår illa och inte har sug på mat så fyll kylen med varierade produkter.

Annons

Lämna en kommentar